our location A biokandalló nem csupán meleget ad, hanem egyben a lakás dísze is.
Azzá válhat a klasszikus vagy a modern design okán,
de fényével varázslatossá teszi a helyiség enterieurjét is.Környezetbarát

mert az acélból készült tűztérben elhelyezett, rozsdamentes tartályban bioetanol lobog, és úgy ad hőt, hogy közben nem kormol, nem hagy maga után hamut, pernyét, hiszen úgy ég el, hogy a végtermék csak széndioxid és vízgőz lesz. Ez utóbbi tulajdonsága miatt nem szárítja a szoba levegőjét.
És még takarítani sem kell.


Energiatakarékos és gazdaságos,

mert nem kell hozzá kéményt felhúzni. Így megtakaríthatók az engedélyezés és az építés költségei, továbbá a kürtőn keresztül elvesző meleg. Egy liter bioetanol kb. 3 -3.5 óráig narancsos árnyalatú lánggal ég, miközben 3-4 KW energiát ad le 90 százalékos energiahasznosítás mellett. Amennyiben a lakásban felújításra váró klasszikus építésű kandalló található, a tűztér beszerelésével az gazdaságosan felújítható.

A biokandalló bármely stílusú otthonban elhelyezhető,

mert asztali, falba építhető, falra függeszthető, illetve a padlón álló változatban is kapható – legyen szó a klasszikus vagy éppen a letisztult, minimalista modern formákig. A méretezés sem lehet akadály, azt ugyanis a rendelkezésre álló terek alapján a megrendelő szabja meg, ahogyan választhat a több tartályt tartalmazó változatokból is.

Design magas hőfokon!
Az edzett üveg

Színtelen és színezett változatban, különböző vastagságban választhatunk az edzett üvegek közül.

Az edzett üvegek hőkezelési eljárással készülnek. A kész, méretre vágott üveglapot kb. 650°C-ra felhevítik, ezt követően gyorsan hideg levegővel lefújják. Az üvegfelület és az üvegmag hőmérséklet eltérése alakítja ki a különleges edzettséget. Az üveg ütésállósága, hajlítószilárdsága, hőmérsékleti ellenálló képessége az eljárás során a többszörösére növekszik. Az edzett üveg biztonsági jellegét az adja, hogy töréskor apró, tompa élű szilánkokra hullik, amelyek nem okoznak sérülést.


Az edzett üveg jóval keményebb, szilárdabb, mint a közönséges üveg.
Ennek az oka, hogy az üveg nyomószilárdsága csaknem tízszerese a húzószilárdságának.
Az edzett biztonsági síküvegben szándékosan előidézett feszültség uralkodik.
Az edzett üveg hajlítása során a húzott oldalon először a nyomófeszültség csökken és csak később alakul ki a töréshez vezető húzófeszültség.
Edzés előtt, a síküveget formára vágják, csiszolják, a lyukakat kifúrják. Ezután színezik, savazzák vagy homokfújják őket.Tisztítás

Az edzett üvegek vegyszerrel való tisztítása nem ajánlott. Ha festék kerül rá, fontos hogy azonnal eltávolítsuk vízzel, szivaccsal vagy ronggyal. Nem ajánlatos olyan tisztítószereket használni, amelyekben súrolószemcsék találhatóak, mert felkarcolják a felületet. Tisztítás langyos vízzel (esetleg neutrális tisztítószer alkalmazásával) puha ronggyal vagy szivaccsal ajánlott.
Edzett biztonsági üveg tulajdonságai:

Súly: 2,5 kg/m2 (minden egyes mm vastagságnál)
Vastagság: 3,8-19 mm
Hőálló képesség: 200 C fok
Maximális hőhasználat tartósan +200 C fok
Hőbírás rövid ideig +300 C fokElérhetőségek

Budapesti u 123,
Budaörs, Pest, Magyarország
+ 36 20 212 7407
+ 36 23 399 373
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Blog / Insta

our location