Gyakran ismételt kérdések:

Csak látvány?

Elsőként általában az a kérdés hangzik el, hogy fűtésre is alkalmas vagy csak látványként funkcionál? Az igazság valahol félúton van, ugyanis biokandallóink fűtőteljesítménye egy helyiség temperálására elegendő, de folyamatos és kizárólagos fűtésre nem alkalmas.

Működési elv és költségek.

A tűzterében lévő alkoholtartályok kerülnek megtöltésre majd begyújtásra, 1 liter etanol kb. 3 -3,5 óráig elegendő, amelyet literenként 790 Ft-os áron biztosítunk (megjegyezzük, hogy illatosított változatban is forgalmazzuk), tehát üzemeltetési költsége nem számít különösebben luxuskiadásnak. A biókandallóink ára sem verdesi a csillagos eget, 100 ezer Ft-os áron már nagyon látványos kapható és 300 ezer Ft körül már a csúcsmodellekhez is hozzá lehet jutni.

Mivel fűt a biokandalló?

Etanollal üzemel, a bioalkohol égése során vízpárára és egészen csekély mértékű szén-dioxidra bomlik, így nem keletkezik káros anyag. Fontos tudni, hogy a benzinkutaknál kapható bioetanol (E85) 15% benzint tartalmaz, amely robbanásveszélyes, ezért biokandallókban használata szigorúan tilos!


Ötleteleljünk együtt, partnerek vagyunk mindenféle egyedi álom megvalósításban.